Tilaa voimakortit & voimarunot sähköpostiisi maksuttaVoimakirje uudistui maaliskuun 2014 alusta. Aiemmin julkaistut voimakirjeet ovat täällä luettavissa, mutta jatkossa voimakirjeet toimitetaan tilaajien sähköpostiin ja niitä ei julkaista täällä.


Terveisin

RunoTalon Sari

perjantai 30. elokuuta 2013

Blogilates - Pilatesta hauskasti ja tehokkaasti

Aloitin reilu kuukausi sitten Casseyn pilates ohjelman Blogilates sivustolla. Casseyn tekemä aloittelijan kalenteri on siitä hyvä, että siinä neuvotaan perusteellisesti hengittäminen ja liikkeet. Kalenterin videot etenevät viikkojen kuluessa kohti vaativampia harjoituksia.

Suosittelen tekemään ensimmäisen kuukauden aloittelijan kalenteria. Aloitin viikko sitten elokuun kalenterin seuraamisen ja siinä jumpat ovat jo paljon vaativampia kuin aloittelijan kalenterissa. Pystyn tekemään vain osan liikkeistä, sillä muuten rasittaisin itseni kipeäksi ja siinähän ei ole järkeä. Ehkä voisi olla hyvä tehdä kaksi kuukautta aloittelijan kalenteria. Kannattaaa huomioida oma lähtötaso. Selän ja niskan suhteen on seurattava huolella ohjeita, ettei tule rasitusvammoja. Myös oikeanlainen hengittäminen on tärkeää pilateksessa.
Aloittelijan video, jossa on perusteellinen opastus hengittämiseen.


Pidän Casseyn positiivisuudesta ja tavasta kannustaa jaksamaan enemmän kuin mitä itsekseni tekisin. Hänellä on hauskoja persoonallisia tempauksia kuten jumppaaminen korkokengissä. Toisinaan mietin, että onko tämä kaikki liian pinnallista, mutta sitten muistan, että kysymys on sekä kehon että mielen terveydestä. Ei ole mitään väärää siinä, jos tahtoo kiinteyttää lihaksia ja jaksaa paremmin.

On paljon helpompaa tehdä arkiaskareita kun on vahvempi. On mukavampi käyttää t-paitaa kun käsivarret ovat kiinteämmät. Puhumattakaan siitä, että vatsa ei pömpötä vyön päällä. Tärkeintä on tietenkin, että selkä on vahva ja tukee koko kehoa. Ryhdin paraneminen antaa itsevarmuutta ja se tuntuu hyvältä. Toki on hyvä muistaa oman kropan rajoitukset - ei kaikkien ole tarkoitus olla samasta muotista. Terveitä ja vahvoja voimme kuitenkin pyrkiä olemaan omien mahdollisuuksien mukaan.
Tässä vielä utubesta Casseyn venyttelyvideo. Itse olen toistaiseksi koukussa näihin videoihin ja toivon, että jatkan vielä pitkään, sillä niin paljon olen saanut itselleni uutta energiaa.

Blogilates sivuston videoiden seuraaminen vaatii rekisteröinnin, mutta aloittelijan kalenterin voi aloittaa rekisteröitymättä. Lisäiloa tuo yhteisön kommenttien lukeminen jumppaamisen jälkeen.


-> Blogilates - kuukausiohjelmat ja videot

Ei kommentteja: