Tilaa voimakortit & voimarunot sähköpostiisi maksuttaVoimakirje uudistui maaliskuun 2014 alusta. Aiemmin julkaistut voimakirjeet ovat täällä luettavissa, mutta jatkossa voimakirjeet toimitetaan tilaajien sähköpostiin ja niitä ei julkaista täällä.


Terveisin

RunoTalon Sari

perjantai 1. marraskuuta 2013

Mistä asioista koostuu hyvä elämä?
KÄRSIMYS 

ON 

ONNEN OPASTENUOLI 

VIIVA ILON ALLA


Suomen kuvalehdessä on kirjoitus

Hyvä elämä: Näistä asioista se koostuu.

Juttuun on kerätty 7500 vuotta elämänkokemusta. Hyvän elämän pohdintaan on osallistunut laaja joukko kaikenlaisia suomalaisia.

Tässä on tutkielman tulos:
Kokonaisuudesta erottui viisi pääviestiä.

1: Hyvä elämä sijaitsee ennen kaikkea jokaisen pään sisällä, se on asennekysymys.

2: Hyvä elämä ei ole helppoa, vaan siihen kuuluu rankkakin kärsimys, jos se kohdalle osuu. Kärsimys on onnen opastenuoli, viiva ilon alla. Huomattavan moni oli kokenut puolison tai lapsen kuoleman, vammautunut tai sairastunut pysyvästi. Silti juuri he kirjoittivat.

3: Hyvä elämä on nykyhetkessä elämistä. Pienestäkin ja tavallisestakin iloitsemista, ei oleilua tulevan odotuksessa tai menneen muistelussa.

4: Hyvä elämä on hyviä suhteita toisiin ihmisiin. Puolisoon, perheeseen, ystävään tai yhteisöön.

5: Raha ja omaisuus on yliarvostettu sivuseikka. Hyvään elämään riittää, että tulee toimeen. Liika omaisuus jopa estää hyvää elämää. Elintasosta puhuttaessa sana vaatimattomuus saa uuden kaiun: se on sitä, ettei vaadi.
Itseäni kosketti erityisesti kohta 2. Koen, että elämässä tapahtuneet surulliset asiat kirkastavat onnellisten asioiden värejä. Kärsimys on todellakin onnen opastenuoli ja alleviivaa iloamme. Tässä on jokin elämän syvin ja perimmäinen viisaus, jota en ihan täydellisesti pysty koskettamaan.

Jutun yhteydessä on linkki sivulle, jossa voi käydä lukemassa suomalaisten kirjoituksia hyvästä elämästä.
Tässä linkki alkuperäiseen aiheeseen:

Suomen kuvalehti

Hyvä elämä: Näistä asioista se koostuu

Ei kommentteja: